tusiata
Su'e ile ituaiga

musika
Itaru Ogawa

Na amata ona taina le piano i le 4 o ona tausaga.Fa'au'u mai le matagaluega musika a Komoro High School i Nagano Prefecture.Ina ua uma ona faauu mai le Matagaluega o Instrumental Music i Musashino Academia Musicae ma le faailoga o le matuaofaiva i le aoga faauu e tasi, sa ia aoga i fafo i le Tchaikovsky Moscow State Conservatory i Rusia.
 A o aʻoga i fafo i Rusia, na ia feiloaʻi ai i musika Finnish, ma o le taimi nei, i le faaopoopo atu i le solo, potu musika ma taʻaloga, o ana gaioiga e lautele, e aofia ai le tusitusi. I le 2017, sa auai o ia i le fuafuaina ma le faatinoga o le mea na tupu "FINLAND 100 MUSIC HISTORY", lea na faia faatolu e faamanatu ai le 3 tausaga o le tutoatasi o Finelani. Talu mai le 100, sa ia fuafuaina se faasologa o konaseti e taulai atu i musika Finnish, "Leo o le Vaomatua, Pese o le Vaituloto," lea e oʻo mai i le taimi nei e faatolu ona faia.
 E malosi fo'i o ia i le a'oa'oina o aufaipese, e a'oa'o le pese fefiloi "Kobushi" e fa'avae i le Uarota a Nerima ma le 'au a tama'ita'i "Music Land" e fa'atotonu i le Aai o Nagano.
 I le faaopoopo atu i ana galuega faatino, sa ia lomia foi tala e taulai atu i Finelani i le tele o ala o faasalalauga, mai le polokalame faʻamatalaga i tala pupuu, i ana galuega tusitusi.E galue foi o ia ma le Finnish music publisher Edition Tilli e togitogia ma lolomiina togi e le au fatupese le iloa.
 Sa ia aʻoga piano i lalo o Naoyuki Murakami, Shoichi Yamada, Misao Minemura, Julia Ganeva, ma Andrei Pisarev, ma taʻaloga i lalo o Jan Holak ma Natalia Batashova.Sui o le Komiti Fa'afoe a le Asosi Fa'amusika Fou a Iapani-Finland.Sui o le Asosi a Faiaoga Piano (Pitina).E nofo i le Uarota a Itabashi.
[Fa'asolopito o gaioiga]
I le 2014, na ia faʻatulagaina se konaseti i Nagano City, faʻaigoaina "Forest Sound, Lake Song," faʻalauiloaina musika Finnish mai le tele o vaaiga.Talu mai lena taimi, o le faasologa sa faia pe tusa o tausaga uma.Talu mai le taimi lona lua, ua faia i nofoaga e lua, Nagano ma Tokyo.
2017 Sa auai i fuafuaga uma ma le faatinoga o le "FINLAND 100 MUSIC HISTORY", o se mea e tolu-taimi e faamanatu ai le 3th anniversary o le tutoatasi o Finelani.
I le 2019, na ia faia ai se konaseti e faamanatu ai le 100 tausaga o sootaga faʻavaomalo i le va o Iapani ma Finelani, faʻaigoaina "Gaze - Iapani ma Finelani, le Lalolagi o Piano Music" i Nagano ma Tokyo.
[Gane]
Ta piano: Taulai atu i musika masani.
【itulau fale】
[itulau facebook]
Twitter】
[Youtube channel]
Su'esu'ega (mo talosaga fa'aalia o mea na tupu)
[Savali i tagata Itabashi]
O aʻu o se ta piano e masani ona ta musika masani.Sa ou auai i musika Scandinavian ma Finnish e fai ma aʻu galuega o le olaga.Ou te manatua le mafanafana o le Uarota a Itabashi, lea e latalata i le taulaga, ae e tele paka ma natura, ma e tumu i le mafanafana o tagata.Ou te fia mafai ona fegalegaleai ma tagata e ala i musika.fa'afetai!
[Itabashi Artist Support Campaign Entry]
[Video YouTube]