tusiata
Su'e ile ituaiga

musika
Akihiro Nishiguchi

Fanau i Hyogo Prefecture i le XNUMX.Ina ua ulufale o ia i le aoga maualuga, sa ia fetaiai ma le jazz faaili tetele ma piki i luga le saxophone tenor.
Ina ua uma ona faauu mai le Kolisi o Musika Berklee i le 2006, na ia siitia atu i Niu Ioka lea na ia feiloai ai i le tele o musika ma faia sauniga.
I le 2010, na ia siitia mai Niu Ioka i Tokyo ma amata ai se galuega fou.I le tausaga lava lea, na ia tatalaina ai lana uluai album "Tre Agrable" e ala i le pueina ma se vaega i NY.I le 2013, na ia tatalaina lana album lona lua "PINGO". I le 2, na ia tatalaina le "FOTOS" o se taitai mo le taimi muamua i le fitu tausaga.
I le taimi nei, e faaopoopo atu i lana lava faaili, e auai o ia i vaega e pei o Takuya Kuroda (tp), Jun Furuya (pf), Shunsuke Umino (ds), YuYing Hsu (pf), ma Michel Reis (pf).

[Fa'asolopito o gaioiga]
2020 Fa'asalalauina lona tolu album "FOTOS" mai le igoa Apollo Sounds
2019 Sa auai i le Polokalama Blue Note Label 80 tausaga o le "BLUE NOTE VOYAGE"
2017,18 Luxembourg Pei o se Jazz Machine Festival Fa'aaliga
Faia i le 2017 Detroit Jazz Festival
2017 Taichung Jazz Festival Foliga
[Gane]
jazz
【itulau fale】
Su'esu'ega (mo talosaga fa'aalia o mea na tupu)
[Savali i tagata Itabashi]
Talofa tagata uma i Itabashi, o loʻu igoa o Akihiro Nishiguchi, o se saxophonist.E faavae i Itabashi, ou te faafiafia i Iapani ma fafo, ma le faamoemoe e faailoa atu le olioli o musika ma le olioli o le taina o le saxophone i le toatele o tagata e mafai.Ou te faʻamoemoe o Itabashi, lea o loʻo nonofo ai le tele o tusiata, o le a avea ma nofoaga taua mo ata a Tokyo.Ua ou tulimatai atu e fesootai ma tagata uma i le Uarota a Itabashi e ala i musika!
[Itabashi Artist Support Campaign Entry]